Projecten

Wij werken contstant aan projecten om hybride en elektrisch vliegen mogelijk te maken. Hier staan alle huidige projecten waar wij nu aan werken samen met onze partners.

DEAC Flying Testbed

Sinds oktober 2019 ontwikkelen wij ons een eigen testvliegtuig: het DEAC Flying Testbed. Het is van het type Cessna 337F Skymaster, omdat deze zeer geschikt is voor elektrificatie en het twee motoren in lijn heeft.

Het opstijgen van het DEAC Flying Testbed van het type Cessna Skymaster.

Na een eerste uitgebreide serie grond- en vliegproeven volgde de inbouw van een digitaal instrumentarium (glass cockpit). Met het instrumentarium kunnen wij nu metingen doen voor onderzoek. Als volgende stap krijgt het toestel driebladige propellers. Uiteindelijk wordt de achterste motor vervangen door een elektrische, zodat er sprake is van een hybride aandrijving. Wij doen dit samen met studenten van de TU Delft en het Deltion College Zwolle.

Vijf studenten van de Hogeschool van Amsterdam voor het testvliegtuig van DEAC.

Cessna Skymaster

De Cessna 336/337 Skymaster is een tot de verbeelding sprekend vliegtuig met een markant uiterlijk en dito geluid. De eerste vlucht vond plaats in 1961 en in totaal zijn er 3000 van gebouwd door Cessna en Reims Aviation (Frankrijk).

De Cessna Skymaster geparkeerd op een vliegveld in Antwerpen.

Van het type 337F zijn er 114 toestellen gebouwd. Het vliegtuig kent een rijke (militaire) historie en is in ons land gebruikt door onder andere de NOS en de Luchtvaart Politie. Momenteel vliegen er in Nederland drie Skymasters rond: bij Flying Focus (Texel), Stichting Postbellum (de militaire variant O-2 in Teuge) en DEAC.

De zijkant van de Cessna Skymaster geparkeerd op een vliegveld in Antwerpen.

Nieuwe projecten

Momenteel zijn wij volop aan het werk met de ontwikkeling van de DEAC Flying Testbed, maar wij staan altijd open voor nieuwe projecten. Heb je een idee voor een project die ons kan helpen met nieuwe ontwikkelingen in de duurzame luchtvaart? Neem contact met ons op via info@deac-teuge.nl of bel ons: +31 6 135 56 926.